onsdag

ROULADE

Roulade, skåret i skiver og serveret til en kop kaffe, som den er, fyldt med frugtmos, creme, smørcreme eller flødeskum er altid dejlig. Skal der derimod gøres noget ekstra ud af rouladen, pyntes den med flødeskum og høvlet chokolade. Er sådan serveret også en rigtig god dessert.

Opskriften er fra 1956 af Girly Skodshøj.


ROULADE

100 g margarine
100 g melis
100 g mel
2 spsk. mælk
2 tsk. bagepulver
2 æg

Margarinen blødgøres og røres med sukker og æggeblommer. Mælken røres i. MEl og bagepulver blandes og tilsættes og til sidst kommes de stiftpiskede æggehvider i.
Dejen smøres ud på et stort stykke glittet papir eller aluminiumsfolie, der er smurt mægtig godt med smeltet margarine. Kanterne på papiret bøjes op. Det hele anbringes på en bageplade.
Pladen sættes i ovnen ved 180 grader i 20 minutter. Kagen vendes ud på et stort stykke papir, drysset med sukker. Papiret lægges på den varme bageplade, medens kagen på de 2---73 smøres med frugtmarmelade, mos eller anden creme og kagen rulles sammen herom. Rul papiret udenom og lad det ligge omkring kagen til den er kold, så holder den lettere faconen.

Rouladen dækkes evt. med flødeskum og pyntes med revet chokolade.

Spise med Mormor

Noget om Mad

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.