mandag

STRAWBERRY SHORTCAKE

Medens jordbærsæsonen, der bliver længere og længere, er i gang, - prøv at lave denne engelske strawberry shortcake, lige noget for enhver jordbærelsker. Den er skøn til kaffen og ligeså dejlig efter et godt måltid mad.

Strawberry shortcake serveres varm eller kold og for de rigtige slikmunde vil en klat flødeskum gøre underværker.

Opskriften er fra 1944, lanceret af Mesterkokken Richardt Oest-Larsen.



STRAWBERRY SHORTCAKE

250 g mel
40 g sukker
4 tsk. bagepulver
1 knsp. salt
2 hele æg
25 g smør
ca. 2 dl mælk

friske jordbær
rigeligt sukker

Mel, sukker, bagepulver og salt blandes sammen. Heri æltes 2 hele æg, 25 g smør og ca. 2 dl mælk. Ælt dejen godt, rul den ud og kom den i 2 smurte lagkageforme.
Bag bundene i ovnen ved 225 grader i ca. 10 minutter.

Tag friske jordbær, drys med rigelig sukker, knus den ganske let med en gaffel og læg denne mos mellem de to bunde, pynt oven på med hele jordbær.

Strawberry shortcake serveres varm eller kold.

Spise med Mormor

Noget om Mad

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.