onsdag

NØDDE-ROULADEN

Til en kop kaffe eller te er det nu godt med lidt hjemmebagt til. Nødde-roulade, her bruges nøddekerner, men jordnødder kan også bruges.

Rouladen rulles sammen om fyldet før den bages i ovnen efter samme princip, som til snegle. Dog skæres den først ud, når den er bagt.

Vær opmærksom på, at kager bagt med bagepulver, er bedst samme dag, de er bagt.

Opskriften er af Birte Olufsen og fra 1965


NØDDE-ROULADE

dej

300 g mel
100 g sukker
2 tsk. bagepulver
1 æg
2 spsk. mælk
125 g smør

fyld

200 g nøddekerner
100 g sukker
1 par dråber mandelolie
4 - 5 spsk. vand
1 æggehvide

Mel, bagepulver og sukker blandes sammen og smørret fordeles i. Så tilsættes ægget og mælken og dejen æltes grundigt sammen.
Nødderne males gennem mandelkværnen eller hakkes fint og blandes med de øvrige ingredienser til fyldet.
Dejen rulles ud, fyldet fordeles på den og kagen rulles sammen til en roulade. Lægges på en smurt plade, pensles med æggehvide og bages i ovnen ved 175 grader i ca. 1/2 time.

Nyd et stykke nødde-roulade til en god kop kaffe eller te.

Spise med Mormor

Noget om Mad

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.