mandag

NØDDE-ROULETTER

Disse skønne, traditionelle østrigske gærdejshorn, fyldt med nødde- eller mandelmasse, er vidunderlige til en kop kaffe eller te.

Dejen slås nogle gange sammen, hviler og slås atter nogle gange. Hæver godt på et varmt sted, rulles ud og fyldes med den dejlige nødde- eller mandelmasse. Begge dele er anvendeligt.

Der er anvendt sur fløde i dejen. Sur fløde er ikke det samme som surmælksprodukter. Har man ikke sur fløde i huset, bruges bare fløde.

Opskriften er Østrigs og fra 1955


NØDDE-ROULETTER

dej

150 g smør
300 g mel
salt
2 æggeblommer
20 g gær, opløst i mælk
6 skefulde mælk
2 spsk. sukker
3 spsk. sur fløde

nødde- eller mandelfyld

revne nødder eller mandler (finthakkede)
sukker
lidt mælk
efter behag lidt citronskal

Til fyldet koges nødder og sukker sammen i en gryde, tilsættes mælk og efter behag evt. lidt revet citronskal.

Smør og mel smuldres, der tilsættes salt, æggeblommer, gæren, opløst i mælken, sukker og fløde. Det hele røres godt sammen og dejen slås sammen nogle gange, hvorefter den står i nogen tid og atter arbejdes godt igennem. Lad den velbearbejdede dej stå et varmt sted og når den er godt hævet, rulles den ret tykt ud og skæres i langagtige firkanter. Disse fyldes med nødde- eller mandelfyld og formes til horn.

Stryg hornene med pisket æg og bag dem smukt lysebrune i ovnen ved 225 grader i ca. 6-8 minutter.

Spise med Mormor

Noget om Mad

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.