søndag

GAMMELDAGS BRADEPANDEKAGE

God, billig, gammeldags dagligkage, bagt i bradepanden, er altid god at have i huset. Er der børn hjemme, bliver der i hvert fald ikke problemer med at få kagen spist, medens den er frisk.

Kagen er lagt i bradepanden af to omgange med et lag mørkt puddersukker imellem og på toppen er den drysset med groft tesukker. Bedst, når den er lunken.

Opskriften er af Birte Olufsen og fra 1965
GAMMELLDAGS BRADEPANDEKAGE

250 g margarine
200 g sukker
vaniliesukker
3 æg
salt
lidt kardemomme
750 g mel
1 1/2 tsk. bagepulver
3 dl mælk

150 g mørk puddersukker
groft tesukker

Margarinen røres lind som en mayonnaise og sukkeret tilsættes lidt efter lidt. Melet og bagepulveret blandes og kommes i sammen med vaniliesukker, æg, salt, kardemomme og mælk. Dejen røres glat og jævn.
Fordel halvdelen af dejen i en smurt bradepande og drys puddersukkeret på. Resten af dejen bredes over, kagen pensles med mælk og drysses med groft tesukker.

Bages i ovnen ved 175 grader i ca. 40 minutter.

Spise med Mormor

Noget om Mad

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.