onsdag

BRIOCHE Á LA PARISIENNE

Brioche á la parisienne, en flot flot desserkage, serveret med is i midten eller med frugtkompot, overhældt med creme.

Det er en noget tidskrævende dessertkage med lang hævetid, så det kan være en god idé, at lave dejen om aftenen og sætte den til hævning natten over til næste dag. Eller simpelthen bage kagen dagen før og stænke den over med likør, sukker og vand.

Portionen rækker til 12 personer.

Opskrift : Henriette Schønberg Erken


BRIOCHE Á LA PARISIENNE

1/2 kg hvedemel
10 g gær
lunkent vand
50 g sukker
375 g smør
1/2 tsk. salt
1/2 dl mælk
10 æg

Melet sigtes. 1/3 tages fra til senere brug. I midten af det øvrige mel laves en fordybning og heri lægges gæren. Bland dette sammen med lidt lunken vand til en blød dej. Arbejd dejen sammen og skær et kors i midten af den. Sæt dejen tildækket til hævning et lunt sted.

I det øvrige mel laves også en fordybning og heri lægges salt, sukker, mælk og 125 g smør samt 4 æg. arbejdes godt sammen fra midten af, idet melet lidt efter lidt arbejdes ind. Når dejen er jævn og rigtig godt gennemarbejdet, laves en fordybning i den og heri lægges 1 æg, arbejdes godt igennem og således fortsættes til alle æggene er kommet i.

Resten af smørret og 180 g mel, som er rørt sammen, blandes lidt efter lidt i dejen. Dejen blandes sammen i små portioner til det hele er godt og jævnt blandet. Nu arbejdes gærdejen, som skal være hævet til det dobbelte ind på samme måde.
Dejen tildækkes og skal helst hæves i 12 timer. Dejen kan, når den har hævet 4 timer, tilsættes 60 g smør, som er rørt ganske blødt.

Dejen lægges herefter i en godt smurt randform, som kun må fyldes 3/4. Står til dejen har hævet sig til formens kant på et lunt sted.
Pensles på overfladen med smeltet smør.

Bages i en ikke for varm ovn, ca. 200 grader til den er bagt færdig.
Når kagen er færdig vendes den og stænkes over med en blanding af likør, sukker og vand, som skal være varmt, men ikke kogende. Kagen glaseres.

Servér brioche á la parisienne kold med is eller frugtkompot i midten. Hæld lidt vaniljecreme over.

Spise med Mormor

Mormors Juleopskrifter

Noget om Mad

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.