søndag

FLORENTINER-KAGER

De skønne gammeldags florentiner-kager med mandelfyld og glasur er helt vidunderlige til en kop kaffe.

Florentiner-kager bages som hindbærsnitter i et langt stykke, der skæres i snitter, når kagen er kølet noget af.

Der bliver ca. 35 stk. af portionen

Opskriften hører til en af de gamle Amo opskrifter


FLORENTINER-KAGER

dej

150 g hvedemel
100 g smør eller margarine
1 æggeblomme
3 spsk. sukker

mandelfyld

75 g smør
100 g sukker
2 æg
100 g smuttede, malede mandler
nogle få dråber grøn frugtfarve

pynt

4 spsk. syltet appelsinskal, skåret i små terninger

glasur af 125 g flormelis og lidt varmt vand

Smør eller margarine, æggeblomme og sukker hakkes sammen med hvedemelet og dejen æltes sammen. Dejen rulles ud til en flade på ca. 20 x 40 cm. Ved hjælp af kagerullen løftes den over i en smurt bradepande.

Bages i ovnen ved 225 grader i ca. 8 minutter.

Rør ingredienserne sammen til fyldet og smør det på kagen, når den er afkølet og stil kagen tilbage i ovnen. Bages yderligere ca. 8 minutter ved 225 grader.

Når kagen er afsvalet lidt, smøres glasuren over. Hakket appelsinskal drysses på og kagen skæres ud i passende stykker.

Spise med Mormor

Mormors Juleopskrifter

Noget om Mad

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.