tirsdag

NØDDE-ROULADE

Lækker nødde-roulade til aftenkaffen, eller når der kommer nogen til en kop kaffe eller te. Denne  gammeldags roulade er virkelig dejlig.

Hasselnøddekerner eller jordnøddekerne er gode. Nødder males fint i en kværn eller hakkes fint.

Opskrift : Birte Olufsen 1965


NØDDE-ROULADE

dej

300 g mel
100 g sukker
2 tsk. Bagepulver
1 æg
2 spsk. Mælk
125 g smør

fyld

200 g nøddekerner
100 g sukker
et par dråber mandelolie
4 - 5 spsk. vand
1 æggehvide

Mel, bagepulver og sukker blandes sammen og smørret fordeles i. Så tilsættes æg og mælk og dejen æltes grundigt sammen. 
Nødderne males gennem mandelkværnen eller hakkes fint og blandes med de øvrige ingredienser til fyldet.

Dejen rulles ud, fyldet fordeles over den og kagen rulles sammen til en roulade. Læg dejen på en smurt plade og pensl med æggehvide.

Bages i ovnen ved 200 grader i ca. En halv time.



Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.