onsdag

MIDSOMMERKAGEN

En smuk og dekorativ midsommerkage af hvide kagebundene, belagt med lækker vaniljecreme, overtrækkes med hvid glasur og til sidst pyntes med hele ananasringe og cocktailbær.

Opskriften er en gammel gluten fluor opskrift fra midt i 50'erne, hvor den blev præsenteret af Kirsten Hüttemeier på følgende måde : 
En mere festlig og lækker kage end midsommerkagen kan De ikke servere. Den er dekorativ og så er den samtidig nem at bage.


MIDSOMMERKAGEN

dej

4 æg
300 g sukker
4 spsk. koldt vand
200 g hvedemel
3 strøgne tsk. Bagepulver

Fyld vaniljecreme

2 æggeblommer
3 spsk. Sukker
vanilje
2 top tsk. hvedemel
2 1/2 - 3 dl mælk eller fløde
1 dl piskefløde

pynt

hele ananasringe
røde cocktailbær

lys florsukkerglasur

Pisk de hele æg med sukkeret og vandet. Når det er en tyk æggesnaps, vendes mel og bagepulver forsigtigt i. Rør dejen sammen og og hæld den i en velsmurt bradepande eller i en papirsform, hvis kanter er bøet et par cm op. Papiret skal være smurt godt.

Kagen sættes i ovnen ved 250 grader og bages i 8 - 10 minutter.

Kagen vendes ud, halveret og lægges sammen som en stor firkant med cremen, hvor alt er pisket sammen og kogt op til creme. Cremen skal være ganske kold før flødeskummet tilsættes.

Skær kanterne lige af, overser kagen med hvid glasur af flormelis og lidt varmt vand. Pynt kagen med hele skiver ananas med et rødt cocktailbær i midten.



Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.