lørdag

HVERDAGS-FORMKAGE

En nem og velsmagende gammeldags formkage, der lige så vel kan bages i en bradepande. Dejen smages til med enten reven skal af en citron eller appelsin eller dejen kan tilsættes vanilje.

Opskrift : Gyldendals store Kogebog 1956



HVERDAGS-FORMKAGE

dej

2 æg
2 dl sukker
50-100 smør
1 dl fløde, mælk eller vand
1 tsk. bagepulver
3 dl hvedemel
reven skal af appelsin-, citronskal eller 2 tsk. Vaniljesukker

Smør en form eller bradepande ( 1 1/4 liter )

Pisk æg og sukker til en luftig masse. Giv væsken et opkog med smørret og hæld det i æggemassen. Kom krydderierne i, sigt mel og bagepulver i og rør dejen. Hæld den i formen.

Bag kagen i ovnen ved 175 grader i 35-40 minutter.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.