søndag

GONDOL-KAGER

Gondol-kager, bestående af sammenlagte mandel-æggehvide bunde med chokolade smørcreme, drysset med flormelis og pyntet med halve mandler.

Rigtige konditor tørkager, som konditor Ejner Ringgaard i 1948 gav opskrift på.


GONDOL-KAGER

250 g mandler
300 g melis
æggehvider

Mandlerne rives ganske fint og blandes sammen med melisen. Ved hjælp af æggehviderne røres massen derefter sammen til en tynd grød, som stilles til side et par timer, for at æggehviderne kan få lejlighed til at gennembløde mandlerne.

Lav en skabelon af et stykke pap, smør et par plader og lav ovale kager efter pappet. På en tredjedel lægges et antal halve mandler.

Bag kagerne i en god varm ovn til de er lysebrune. Løsn dem fra pladen med en kniv, straks de kommer ud af ovnen.

Læg kagerne sammen tre og tre med smørcreme, der er blandet med smeltet chokolade. Sørg for at kagen med de halve mandler kommer øverst. Drys med lidt flormelis.

Fantastisk lækre konditorkager til en god kop kaffe.



Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.