torsdag

HINDBÆRLAGKAGE

Er der bare noget dejligere, når lækkersulten melder sig, end at nyde et lækkert stykke lagkage til en god kop kaffe.

Byd til kaffebord eller saml familien i weekenden og overrask så med denne dejlige lagkage.

Der anvendes frosne hindbær, hvis ikke det da lige er midt i sæsonen.

Opskrift : Ingeborg Suhr



HINDBÆRLAGKAGE

1 mørdejsbund
1 portion vaniljecreme
1 lagkagebund
250 g frosne hindbær
2 dl ribsgelé

2 dl piskefløde

mørdej

1/4 dl flormelis
1 1/4 dl hvedemel
50 g smør eller margarine
1/2 æggeblomme

Flormelis og mel blandes og det kolde fedtstof smuldres i. Saml hurtigt dejen med ægget, rør ikke dejen og sæt den koldt en times tid.

Tryk dejen ud i en smurt tærteform og sæt den midt i ovnen på en rist i en kold ovn. Tænd ovnen på 200 grader og bag bunden i ca. 25 minutter til den er lysebrun. Sluk for varmen og lad bunden stå 10 minutter i den slukkede ovn.


dej lagkagebund

4 æg
85 g sukker
25 g maizena
60 g hvedemel

(Der skal kun anvendes 1/3 del af denne portion)

Æg og sukker piskes til stift skum. Maizenamelet piskes i og til sidst røres melet forsigtigt i uden at luften går ud af skummet.

Smør en lagkagebund godt og fordel dejen i bunden.

Bages på en rist midt i ovnen ved 200 grader til bunden er lysebrun, ca. 10 minutter.

vaniljecreme

2 æggeblommer
2 tsk. sukker
2 tsk. maizena
2 dl mælk
1/2 tsk. vaniljesukker eller korn af 1/4 stang vanilje

Æggeblommer og sukker piskes sammen med maizena og 1 dl af den kolde mælk i en gryde. Hæld resten af mælken i og pisk over middelstærk varme til cremen bliver tyk. Tag gryden fra varmen og pisk vaniljen i.  Dæk gryden til forat undgå skind og lad cremen blive kold.

Start med at lægge mørdejsbunden på et lagkagefad. Tag 1/4 af cremen fra og kom resten på bunden. Læg lagkagebunden over, smør resten af cremen på denne og fordel de frosne bær på kagen.
Varm geléen et øjeblik i en gryde og træk den over bærrene med en ske.

Kages sættes koldt i mindst en time før den serveres. Lige inden sprøjtes med flødeskum i kanten.

Spise med Mormor

Mormors Juleopskrifter

Noget om Mad


Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.