fredag

STORT APPELSINHORN

Stort appelsinhorn, lækkert gærbrød til en hyggelig kop te. Hornet fyldes med appelsinmarmelade og drysses med lidt sukker og mandler.

Det er vigtigt, at marmeladen er godt stiv, da den ved opvarmning, bliver mere flydende.

Opskrift : Kirsten Huttemeier 1952


STORT APPELSINHORN

dej

250 g mel
100 g smør eller margarine
40 g gær
4 spsk. Sukker
revet skal af 1/2 citron eller appelsin
1 æggeblomme
1 dl lunken mælk eller fløde

fyld

4 spsk. Fast appelsinmarmelade
4 spsk. Hakkede, ristede mandler eller nøddekerner

Melet sigtes, margarinen hakkes ud i små stykker med en kniv. Gæren hakkes ligeledes i småstykker. Margarine og gær blandes godt i melet. Nu tilsættes sukker, citron- eller appelsinskal og æggeblommen. Til sidst samles dejen med den lunkne mælk eller fløde. Dejen æltes godt til en smidig dej på bordet og rulles us til en stor trekant, ikke alt for tynd. med kagesporen skæres kanterne lige af på alle sider. Over hele dejen, et lille stykke fra kanten, smøres appelsinmarmeladen, der skal være fast, da den bliver tyndere under opvarmning. Over marmeladen fordeles de letristede, hakkede nødder eller mandler.
Når fyldet er anbragt, rulles hornet sammen fra den brede ende mod den smalle og forsigtigt flyttes dejen over på en smurt plade. Rullen bøjes lidt sammen, så den får facon som en hestesko. Smør med æggehvide og drys lidt sukker og mandler på.

Hæver på et lunt sted i 20 minutter. Bages i ovnen ved 250 grader i ca. 20 minutter.



Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.