fredag

BANANKAGE

Skøn saftig banankage af rørt kagedej med halve bananer og mandelsnitter i. Banankagen serveres, drysset med flormelis og mandler.

Denne skønne formkage fra 70erne skal nok gøre lykke på kaffebordet.

Opskrift : Ellis Tardini



BANANKAGE

dej

75 g smør / margarine
80 g sukker
2 æg
200 g mel
1/2 tsk. bagepulver
1 dl mælk
1/2 tsk. salt

3 bananer
saft af 1/2 citron
100 g mandelsnitter
1 1/2 spsk. florsukker og

Rør smørret blødt og tilsæt sukkeret og æggene, et ad gangen. Bland mel, bagepulver og salt i, skiftevis med mælken.

Halver bananerne og dryp dem med citronsaft. for at undgå, de bliver brune.

Smør en kageform godt og fyld halvdelen af dejen i formen. Læg de halve bananer over og drys med halvdelen af mandlerne. Læg resten af dejen på og drys med de sidste mandler.

Kagen bages i ovnen ved 170 grader i ca. 1 time.

Vend kagen ud på en bagerist og drys flormelis over, medens kagen stadig er varm.

Spise med Mormor

Mormors Juleopskrifter

Noget om Mad

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.