søndag

NORSK PÆREKAGE

Norsk pærekage, til en kop kaffe i haven eller som afslutning på et dejligt måltid, -  den vil gøre lykke.

Servér den lun, med eller uden flødeskum.

Pærerne kan man koge i sukkerlage, - eller brug en dåse henkogte pærer, det fungerer også.

I opskriften er anført 1/2 æg. Det får man ved at piske et æg sammen og dele mængden i to.

Opskrift : Gyldendals Store Kogebog 1956



NORSK PÆREKAGE

dej

150 g smør
3 spsk. sukker
1/2 æg
2-3 bitre mandler
175 g hvedemel

fyld

4-5 pærer eller pærer fra dåse, skåret i både
1/2 - 3/4 dl sukker
1 dl vand (citronsaft )

Til dejen røres smør og sukker til hvid salve, æg tilsættes og de smuttede, revne mandler og til sidst kommes melet i.

Vask og skræl frugten, del den i både og fjern kernehusene. Frugten koges langsomt mør i sukkerlagen. Pas på den ikke koger ud.
Hvis der anvendes henkogte pærer, skæres disse i både og frugten drypper godt af.

Smør en form med løs bund. Beklæd bunden med ca. halvdelen af den udrullede dej.
Bunden bages omtrent færdig i ovnen ved 225 grader. Afkøl bunden.
Anbring frugten taglagt over bunden.
Bland yderligere 1 spsk. mel i resten af dejen og lav et gitter, der lægges over frugten. slut af med en kant langs formens sider.
Kagen bages færdig. Pas på med for kraftig undervarme.

Kagen afkøles lidt i formen og tages derefter forsigtigt ud, så gitteret vender opad.

Servér norsk pærekage lun evt. med flødeskum til.

Spise med Mormor

Mormors Juleopskrifter

Noget om Mad

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.