onsdag

MOSTER GINES KARTOFFELTÆRTE

En overordentlig spændende kartoffeltærte fra en svunden tid. Tærten, der indeholder kartofler, mandler og citron, serveres med lunken cremesauce til.

I opskriften er anført 5 bitre mandler. De er med, for at give den karakteristiske mandelsmag, og kan udelades om man vil.

Tærten er god som dessert.

Opskrift : Exam. husholdningslærer Karen Overgaard-Petersen 1952



MOSTER GINES KARTOFFELTÆRTE

175 g kogte, faste, revne kartofler
100 g sukker
60 g søde mandler samt 5 bitre mandler
1/2 citron
3 hele æg og 1 æggeblomme
10 g kartoffelmel

Æggeblommer og sukker piskes til en tyk, skummende æggesnaps. Heri vendes de skoldede, malede mandler, kartoffelmel, kartoffelmasse, saft og reven skal af citronen. Til sidst tilsættes de stiftpiskede æggehvider.
Dejen hældes i en godt smurt springform.

Bages i ovnen ved ikke for stort blus i 1/2 time - tre kvarter.

Servér moster Gines kartoffeltærte med lun cremesauce til.

Spise med Mormor

Mormors Juleopskrifter

Noget om Mad

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.