onsdag

MANDELSMØRREBRØD

Mandelsmørrebrød, en hurtig og lækker mundfuld, der lader sig lave, medens kaffen brygges. Nu kan det dårligt blive nemmere.
Mandelsmørrebrød er endnu en interessant bageopskrifter fra de svenske husmødre, tilbage i 50'erne. - En rigtig lille perle, der er god at have i erindring, når der hurtigt skal fremtrylles noget godt til kaffen.

al sin rørende enkelthed, består brødet af nogle skiver smurt, frisk franskbrød uden skorpe, belagt med et lag  mandel - marengsmasse. Hele herligheden bages i ovnen et øjeblik til marengsen er lysebrun.

De faktisk meget velsmagende brød spises helt nybagte og kan hurtigt blive vanedannende.

Opskrift : Ukendt svensk husmoder 1950


MANDELSMØRREBRØD

skiver af frisk franskbrød, befriet for skorpe eller brødene kan udstikkes
50 g uskoldede, malede mandler
50 g sukker
1 æggehvide

Æggehviden piskes stiv. Mandler og sukker blandes og røres i den piskede æggehvide.

Frisk franskbrød skæres i skiver, som udstikkes eller befries for skorpe, så de bliver ens store. Brødet smøres med smør eller margarine og mandelmassen smøres på.

Bages i ovnen ved ca. 200 grader til marengsen er gylden.

Server de nybagte mandelbrød til en friskbrygget kop kaffe.



Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.