mandag

FORLOREN BUTTERDEJSKAGE

Endnu en spændende gammeldags kage fra de svenske husmødre, der i 1950 sendte bagværk i konkurrence. - 8000 bageopskrifter blev det til.

På det tidspunkt blev der stadig afholdt kaffe- og teselskaber i hjemmene og det krævede bagværk og  kagekasserne fyldt op.
Vi erindrer Laura i Matador, når hun stod på hovedet i  kagedej, der skulle i ovnen og bagte til fruens kaffe- og teborde.

Forloren butterdejskage er bagt af en dej med kartofler i.  Dejen bages i bunde, der lægges sammen med æblemos og flødeskum.

Opskrift : Ukendt svensk husmoder 1950


FORLOREN BUTTERDEJSKAGE

dej

150 g margarine
150 g hvedemel
150 g kogte, mosede kartofler

flødeskum af 2 1/2 dl piskefløde
3 dl æblemos

Margarine og mel smuldres. De kogte, veldampede og mosede kartofler blandes i. Æltes sammen til en dej, der stilles til hvile en time.

Dejen rulles ud og afskæres efter en tallerken i runde bunde, som lægges på en velsmurt bageplade.

Bundene bages lysegule i ovnen ved god varme, 225 grader.

Køl kagebundene helt af og læg dem sammen med æblemos og flødeskum.



Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.