torsdag

SØNDAGSKAGEN

Søndagskagen, nem og saftig SKÆREKAGE til en tår kaffe eller te.

Opskriften, der i hvert fald kan dateres tilbage til først i 50'erne, foreskriver 100 g fedtstof. Det kan dog undværes, hvis man syntes, men kagen bliver altså bedst med fedtstof i. De revne æbler gør den god og saftig.

Opskrift : Exam. husholdningslærerinde Grete Kragsberger 1952


 
SØNDAGSKAGEN

dej

250 g hvedemel
3 tsk. Bagepulver
100 g margarine ( kan undværes )
2 æg
200 g melis
200 g groftrevne æbler

Æggene røres med melis, riv heri de skrællende æbler på den grove side af råkostjernet. Kom det i det sigtede mel og bagepulver sammen med den smuldrede margarine i melet. Det hele røres sammen og dejen fyldes i en velsmurt kageform. 
Strø groft tesukker og mandler på.

Kagen bages i ovnen ved 200 grader i ca. 1/2 time.



Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.