lørdag

ENGELSK KIRSEBÆRKAGE

En rigtig engelsk kirsebærkage med fyld af dejlige kirsebær og drysset med flormelis, er en  fin kage at byde til kaffe.

Kirsebær og kage er en fantastisk kombination. I den fynske by, Kerteminde, holdes der hvert år kirsebærfestival og det er en stor succes. På festivalen kåres årets kirsebærkage.

Opskrift : Ellis Tardini 1972


ENGELSK KIRSEBÆRKAGE

dej

200 g smør / margarine
200 g sukker
4 æg
reven skal af 1 citron
250 g mel
1 tsk. bagepulver
2 spsk. Mælk

fyld

500 g friske kirsebær

florsukker

Rør smør og sukker skummende. Kom æggeblommer og citronskal i. Bland mel, bagepulver og mælk i.
Pisk hviderne stive og fold dem i dejen. Fyld halvdelen af dejen i en smurt springform. Herpå fordeles de udstenede kirsebær. Fyld resten af dejen i formen.

Kagen bages i en varm ovn ved 200 grader i 55 minutter. Køles af på en bagerist.



Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.