torsdag

CHOKOLADEMAKRONER

Chokolademakroner, - mandelbund med chokoladefyld og chokoladeglasur, er nemme små kager, der med fordel kan bages dagen i forvejen, da både fyld og glasur kræver at stå koldt nogle timer for at størkne ordentligt.

Dejen til makronbundene er tilsat bitre mandler. De kan undlades, men dejen får så ikke nogen markant mandelsmag.

Opskrift : Ukendt svensk husmoder 1950


CHOKOLADEMAKRONER

makroner

3 æggehvider
250 g sukker
65 g skoldede, malede mandler ( heraf 5 bitre )
80 g rasp

chokoladefyld

150 g smør
150 g florsukker
1/2 - 1 spsk. kakao
1 spsk. vaniljesukker

glasur

1 dl florsukker
1 - 2 spsk. vand
2 spsk. kakao

Rør æggehvider og sukker hvidt og skummende. Tilsæt mandler og rasp.
Form dejen til runde boller og læg dem på en godt smurt plade.

Kagerne bages lysebrune ved 160 grader.

Til chokoladefyldet røres smør og sukker godt, heri kakao og vanilje. Smør fylden på den flade side af kagerne og lad dem stå koldt 1 - 2 timer for at stivne.

Til glasuren røres ingredienserne til en blank glasur, der fordeles over den størknede fylde.

Sæt kagerne et koldt sted til alt er stivnet.




Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.