onsdag

TREKANTER

Små delikate mørdejskager med ingefær og syltet ingefær på toppen er dejlige at byde af på et kaffebord.

Kagerne er hurtige at fremstille af en portion mørdej, der hviler en halv times tid i køleskab. Dejen kan også laves flere dage forinden, bare den ligger koldt.

Der bliver ca. 60 stk. af portionen. Noget for alle ingefærelskere.

Opskrift : Ellis Tardini 1979



TREKANTER

dej

250 g hvedemel
1 æg
125 g smør / margarine
60 g sukker
2 spsk. vaniljesukker
50 g syltet ingefær

Lav en mørdej af mel, smør, æg, sukker og vaniljesukker. Tag lidt ingefær fra til pynt. Hak resten fint og bland det i dejen. Lad dejen hvile koldt i en halv times tid.

Rul den tyndt ud og skær den i trekanter.

Sæt kagerne på en smurt plade og pynt med ingefær, der er snittet i små terninger.

Kagerne bages i en varm ovn ved 200 grader i 10 - 12 minutter.

Spise med Mormor

Mormors Juleopskrifter

Noget om Mad

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.