lørdag

FASTELAVNSBOLLER

Et kig på bagerens vindue fortæller, at nu er det snart fastelavn. Fastelavnsboller med fyld i alle afskygninger, folk elsker dem jo.

Her bager vi også gammeldags fastelavnsboller af gærdej med fyld af mandler eller en remonce med smag af pomerans, mandler, rosiner og sukat. Frugtmos er også en mulighed.

Opskrift : Nina Leerhøy 1956



FASTELAVNSBOLLER

dej

4 dl mælk
60 g gær
ca. 1/2 kg hvedemel
75 g sukker
100-150 g smør

fyld 1

50 g smør
50 g sukker
1 tsk. vaniljesukker
1 tsk. pulveriseret pomeransskal
30 g hakkede rosiner
30 g mandler
30 g sukat
30 g korende

fyld 2

50 g malede mandler
100 g sukker
1 lille æggehvide

Varm mælken til 30 grader. Tilsæt gæren og noget af smørret. Sigt mel og sukker ned i væsken. Ælt dejen godt og stil den til hævning.
Stil resten af smørret et lunt sted, til det er blødt. Ælt det ind i dejen, når den er hævet.

fyld 1

Rør smør og sukker sammen til en smidig masse. Tilsæt det øvrige.

fyld 2

Bland de hakkede mandler med sukker og halvpisket æggehvide.

Rul dejen ud til en ca. 1 1/2 cm tyk plade. Skær den i 8 x 8 cm store firkanter. Læg en skefuld fyld midt på hver firkant. Fold hjørnerne ind mod midten og knib dejen godt sammen, så fyldet ikke løber ud under bagningen.

Sæt bollerne på pladen med sammen føjningen nedad. Stil dem til hævning. Smør dem over med æggeblanding.

Bages i ovnen ved god varme (225 grader) i 10-15 minutter.

Spise med Mormor

Noget om Mad

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.