lørdag

HAVREGRYNSFLARN

Havregrynsflarn eller kniplingskager, som de også hedder, laves over rør eller flaskehalse krumme.

Det er kager, der flyder meget ud, de skal derfor sættes med stor afstand på pladen. De skal være lune endnu, når de krummes.

Der bliver ca. 35-40 stykker af portionen.

Opskrift : Else Vinkel 1956

 

HAVREGRYNSFLARN

100 g smør
100 g havregryn
1 æg
1 1/2 dl sukker
1 tsk. bagepulver
1 spsk. hvedemel

Smør nogle plader godt og mel dem. 
Smelt smørret og hæld det over grynene. Lad blandingen stå lidt. Pisk æg og sukker til en luftig masse. Kom grynblandingen i sammen med melet, der er blandet med bagepulveret. 

Sæt dejen på pladerne i toppe med god afstand.

Kagerne bages lyst gyldenbrune i meget varm ovn.

Lad kagerne køle lidt af på pladerne, før de løsnes med en paletkniv og lægges over runde stokke eller flaskehalse.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.