onsdag

PARISERVAFLER

Til en god kop kaffe er noget lækkert særdeles velkomment, når den søde tand gnaver. - Og her er gammeldags skønne, franske vafler, lagt sammen med flødeskum, tilsat sukker og revet chokolade eller fransk smørcreme, ikke til at komme uden om.

Der bliver ca. 15 stk. af portionen

Opskrift : Elise Sverdrup 1965



PARISERVAFLER

dej

150 g smør eller margarine
150 g mel
4 1/2 - 5 spsk. fløde

fyld

flødeskum, tilsat sukker og revet chokolade eller
fransk smørcreme

fransk smørcreme

1 dl koldt vand
85 g sukker
3 æggeblommer
250 g smør (helst usaltet)

Sukker og vand koges ved svag varme til det begynder at tykne. En svovlfri tændstik dyppes i sukkerlagen og hvis dråben er sej og lader sig trække ud som en tråd, er lagen klar.
Den varme sukkerlage hældes i de sammenpiskede æggeblommer under kraftig piskning. Cremen piskes til den er kold. Smørret røres blødt og blandes i den kolde creme lidt efter lidt under kraftig omrøring.

pensling og pynt

vand
sukker

Til dejen smuldres margarinen i melet og dejen samles med kold fløde.
Stil dejen koldt i ca. 1/2 time.
 
Dejen udrulles til en tynd plade og udstikkes til runde kager. Bankes evt. let med en kødhammer, pensles med vand og dyppes i sukker. Sættes på smurte plader.

Bages i ovnen ved 225 grader i ca. 6-8 minutter.

Sammenlægges to og to med flødeskum eller fransk smørcreme.

Spise med Mormor

Noget om Mad

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.