tirsdag

KARENS KROKANERE


Karens krokanere, sprøde havregrynskager, lagt sammen med vaniljeflødeskum, de er dejlige.

Det er meget sprøde kager, der let går i stykker, så det gælder om at have en let hånd og håndtere dem varsomt.

Opskrift : Marianne Stürup 1971



KARENS KROKANERE

dej

125 g havregryn
125 g mørkt puddersukker
125 g smør
3 spsk. lys sirup

1/4 liter piskefløde
1/2 stang vanilje

Havregryn, puddersukker, smør og sirup røres sammen, æltes og rulles til to stænger med en diameter på 3 cm. Stængerne hviler i køleskabet mindst en time.
Med en skarp kniv skæres hver stang i 15 skiver. De anbringes med god afstand på en bageplade, da de vil løbe ud og ende med at være ca. 8 cm i diameter.

Bages i ovnen ved 200 grader i ca. 8 minutter.

Køl kagerne af på risten. Læg dem så sammen med flødeskummet, to og to, umiddelbart før de serveres til en glad kop kaffe.

Spise med Mormor

Noget om Mad

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.