torsdag

ONKEL WIRSCHING'S KAGE

Skal det være lidt pompøst, er denne skønne sammenlagte kage af mandelbunde og æggecreme med flødeskum lige sagen. Egentlig er kagen mest velegnet som dessert efter et godt måltid, men da sandelig også en overdådig lækkerbid til en god kop kaffe.

En rigtig stor og elegant dessertkage er det.

Bundene på de 3 plader kan bages ved varmluft ad én gang ved lidt lavere temperatur end ellers.

Kagen bliver ubetinget bedst, når den lægges sammendagen før og opbevares natten over, tildækket og koldt.

Opskrift : Elise Sverdrup 1965



ONKEL WIRSCHING'S KAGE

dej til bunde

250 g margarine eller smør
250 g sukker
250 g mandler
250 g mel

æggecreme til fyld

4 blade husblas
4 æggeblommer
3 spsk. sukker
1 tsk. vaniljesukker
50 g smør
6 dl mælk
3 dl piskefløde

3 bageplader smøres godt (helst 2 gange) og drysses med mel, (plader med bagepapir). 2 runde cirkler aftegnes på hver plade efter en tallerken (20-24 cm i diameter).

Margarine og sukker røres hvidt. Fintmalede mandler  og mel blandes og røres i dejen, som deles i 6 dele, smøres ud til bunde efter efter mønstrene på pladen.

Bages i ovnen ved 190 grader i ca. 15 minutter. (En plade ad gangen).

Husblasen sættes i blød i 10 minutter i koldt vand. Æggeblommer, sukker, smør og mælk blandes i en gryde og opvarmes næsten til kogepunktet under stadig piskning (må ikke koge). Cremen tages af varmen og den udblødte, opvredne husblas tilsættes sammen med vaniljesukkeret. Cremen piskes til husblasen er helt opløst og afkøles. (Pisk i cremen undervejs). Når cremen er næsten stiv, vendes den stiftpiskede fløde i.

Den kolde kage lægges sammen med creme og pyntes på overfladen og på siderne med creme.

Spise med Mormor

Noget om Mad

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.