søndag

SYLVIAKAGE

Dejlig norsk skærekage er denne sylviakage med fyld af hakkede nødder eller mandler, hakket mørk chokolade og røde og grønne cocktailbær. En god skærekage til søndagens kaffebord.

Overtræk kan være overtrækschokolade eller kakaoglasur.

Opskrift : Hanna Jacobsen 1965



SYLVIAKAGE

dej

250 g margarine
250 g flormelis
5 æg
250 g mel
50 g hakkede nødder eller mandler
50 g hakket mørk chokolade
100g røde og grønne cocktailbær
1/2 tsk. hjortetaksalt
1 tsk. vaniljesukker

glasur

125 g overtrækschokolade eller kakaoglasur

100 g flormelis1 spsk. kakao
1 1/2 spsk. kogende vand

pynt

hakkede nøddekerner

Margarine og flormelis røres godt. æggene tilsættes et ad gangen. Lidt mel tages fra og blandes med alt fyldet, hvorefter det hele røres i massen. De øvrige ingredienser tilsættes.
Dejen fyldes i en smurt, raspdrysset springformeller i en stor aflang form.

Kagen bages i ovnen ved 175 grader i 1 - 1 1/4 time.
Når kagen er kold, glaseres den med overtrækschokolade eller chokoladeglasur og pyntes med nøddekerner.

Spise med mormor

Noget om Mad

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.