lørdag

HOF-CHOKOLADEKAGE

Hof-chokoladekage, bagt med mosede kartofler, hakkede nødder eller mandler og cacao, er en skøn, svampet kage, takket være de mosede kartofler.

Kagen smøres med glasursukker og pyntes med smørcreme. Eller bages i linseforme og pyntes med chokoladeglasur.

Opskrift : Ukendt svensk husmoder 1950

HOF-CHOKOLADEKAGE

dej

75 g margarine
2 dl sukker
2 æg
100 g kogte kartofler
3 dl mel
2 tsk. bagepulver
1/2 spsk. vaniljesukker
1-2 spsk. kakao
1 dl hakkede nødder eller mandler
3/4 dl mælk eller fløde

Margarine og sukker røres hvidt og let, æggene tilsættes et ad gangen, derefter de fintmaskede kartofler. Mel, bagepulver, vaniljesukker og kakao blandes og røres i dejen skiftevis med mælken.
Hældes i en godt smurt  og raspstrøet form.

Bages i ovnen ved svag varme i næsten 1 1/4 time.

Når kagen er afkølet smøres den over med sukkerglasur og pyntes med smørcreme, eller drysses med hakket, syltet appelsinskal eller hakkede, smørristede mandler.



Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.