søndag

KONGEBOLLER

Noget som en hjemmebagt bolle til kaffen eller teen ? Hjemmebagte boller er noget særligt.

En dejlig version af den traditionelle gærbolle er disse kongeboller med bagepulver, der fyldt med rosiner og med smag af kardemomme, rulles i krystalsukker, før de bages.

Der bliver 30 stk. af portionen.

Opskrift : Ukendt svensk husmoder 1950



KONGEBOLLER

dej

400 g mel
100 g sukker
1 tsk. kardemomme
4 tsk. bagepulver
200 g smør eller margarine
1 1/2 dl mælk
25 g rosiner
2 spsk. krystalmelis

Mel, sukker, kardemomme og bagepulver blandes. Heri smuldres smørret. Mælken tilsættes og dejen æltes på bordet, men æltes så lidt som muligt. Formes til små runde boller, som dyppes i krystalmelis.

Bages i temmelig varm ovn til bollerne er gyldne.

Spise med Mormor

Noget om Mad

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.