tirsdag

BEDSTES BEDSTE BOLLER

En lun bolle med smør, en kop varm te eller kaffe, duften af hjemmebag i hjemmet, det er dansk hygge så det forslår.

Amos gamle opskrift på gærboller kan de fleste komme overens med.

Der bliver 24 stk. af portionen.



BEDSTES BEDSTE BOLLER

600 g mel
2 dl mælk
250 g smør eller margarine
3 æg
50 g gær
45 g sukker
1 tsk. salt

Smuldr smørret i melet og tilsæt salt og sukker. Rør gæren ud i lunken mælk (ca. 37 grader) og tilsæt sammenpiskede æg. Bland det hele med mel og smør.
Ælt dejen til den er sej og blank. Den skal være meget blød.

Sæt dejen til hævning et lunt og tildækket sted i ca. 45 minutter. Slå dejen ned og form 24 boller. Det er en god idé at komme mel på hænderne. Det gør det lettere at forme den bløde dej.

Sæt bollerne på en bageplade med bagepapir og lad dem efterhæve, lunt og tildækket, ca. 15 minutter.

Pensl bollerne med sammenpisket æg.

Bages i forvarmet ovn på midterste rille ved 220 grader i 10-12 minutter.

Afkøl bollerne, flæk dem og smør dem.

Spise med Mormor

Noget om Mad

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.