tirsdag

SYLTETØJSMÅNER

Små mørdejskager, formet som måner med fyld af jordbær- eller hindbærsyltetøj, er rigtig gode, når der skal lidt på bordet til kaffen.

Mørdejen hviler koldt mindst et par timer eller længere i køleskabet.

Der bliver ca. 30 stk. af portionen.

Opskrift : Birgitta Frantzen 1968



SYLTETØJSMÅNER

250 g mel
200 g smør eller margarine
1 spsk. sukker
1/3 spsk. eddike, snaps eller cognac
3-5 spsk. vand

fyld

1 dl jordbær- eller hindbærsyltetøj

pynt

æg
krystalsukker

Bland mel og sukker, tilsæt små stykker af det bløde fedtstof. Saml dejen med eddike og koldt vand. Pak dejen ind og lad den hvile et par timer på et koldt sted.

Rul dejen ud i ca. 1/2 cm tykkelse. Skær den ud i runde kager, hvor et lille stykke skæres af, så den får facon som en måne. Læg en klat stift syltetøj på hver anden kage og tryk kagerne sammen to og to. Pensl dem med sammenpisket æg og strø krystalsukker på.

Bag kagerne i ovnen ved meget stærk varme (250-275 grader) i 4-6 minutter.

Spise med Mormor

Noget om Mad

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.