lørdag

ELVA-KAFFEKRANS

Elva-kaffekrans, en nem og dejlig kage til en kaffetår, når det er tiltrængt. Den fine smag af kardemomme gør, at kagen er meget velsmagende.

Kagen, der er bagt med bagepulver er bedst samme dag, den er bagt.

Opskrift : Else Algreen 1964



ELVA-KAFFEKRANS

125 g smør eller margarine
1 1/2 dl sukker
2 æg
1 tsk. stødt kardemomme
1/2 dl rosiner
1/2 dl grofthakkede mandler
1-2 spsk. appelsinmarmelade
1 1/2 dl mælk
400 g mel
3 tsk. bagepulver

glasur

1 dl florsukker
1 spsk. vand
5 hakkede mandler

Rør fedtstof og sukker godt. Tilsæt æg og kardemomme, rosiner, mandler og marmelade. Bland mel og bagepulver og rør det i fadet, skiftevis med mælken. Arbejd dejen hurtigt sammen.

Form dejen med en ske til en krans på en smurt plade.

Bages i ovnen ved 225 grader i ca. 15 minutter.

Lad kagen afsvale og smør den så med glasur og drys hakkede mandler over.

Spise med Mormor

Noget om Mad

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.