mandag

ÆBLESTANG

Helt vidunderlig er denne gammeldags æblestang, - lige dejlig til en kop kaffe som til dessert, serveret med flødeskum eller creme fraiche.

Opskrift : Birgitta Frantzen 1968



ÆBLESTANG

dej

150 g smør eller margarine
3 spsk. sukker
200 g mel
2 spsk. fløde eller vand

fyld

3-4 syrlige æbler
1/2 dl groft kokosmel
kanel
sukker

pynt

1 1/2 dl citronsaft eller limejuice
2 blade husblas

Smuldr mel og fedtstof og ælt dejen sammen med sukker og væske. Rul ca. 2/3 af den ud i en lang firkant ca. 20 x 35 cm og læg den på en smurt plade. Rul resten af dejen i en tynd pælse og læg den i kanten af den udrullede dejfirkant. Strø kokosmel på og dæk dejen med tynde snitter af æblerne og strø sukker og kanel på.

Bag kagen i ovnen ved stærk varme ( 225 grader ) i ca. 1/2 time.

Lad kagen afkøle og stryg den et par gange med tyktflydende gelé lavet af frugtsaften, der er tilsat husblas.

Nyd den til en glad kop kaffe eller som dessert med flødeskum eller creme fraiche til.

Spise med Mormor

Noget om Mad

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.