onsdag

PRINSEKAGER

En rigtig god småkage til kagekassen er disse dejlige norske prinsekager, bestående af en mørdej. Kagerne drysses med perlemelis og hakkede valnøddekerner. Bestemt også en prins værdig.

Der bliver ca. 140 stk. af portionen.

Opskrift : Hanne Jacobsen 1965



PRINSEKAGER

mørdej

375 g smør eller margarine
500 g mel
100 g sukker
2 æggeblommer
1/2 dl iskoldt vand

pensling og pynt

æggehvide
perlemelis
hakkede valnøddekerner

Margarine smuldres i melet, sukker, sammenpiskede æggeblommer og vand tilsættes. Dejen samles med let hånd, da den ved æltning vil blive sej. Trilles til 2 pølser, ca. 4 cm i diameter og stilles koldt ca. 2 timer, gerne til næste dag.

Skæres i 1/2 cm tykke skiver, pensles med æggehvide, drysses med perlemelis og hakkede valnøddekerner.
Kagerne lægges på smurte plader (plader med bagepapir).

Bages i ovnen ved 200 grader i 10-12 minutter.

Spise med Mormor

Noget om Mad

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.