fredag

SMÅ GULD-HORN

Små guld-horn, Huttemeir foreslår de dejlige horn med fyld af æble- eller abrikosmarmelade til kaffe-komsammen, når vi mødes og samles for at få en god snak.

Dejen er tilsat ganske lidt gær og skal ikke hæve.

Der bliver 14 horn af portionen

Opskrift : Kirsten Huttemeier 1963


SMÅ GULD-HORN

dej

125 g smør
125 g mel
1 spsk. sukker
5 g gær (ikke mere)
1/2 dl kold fløde

fyld

abrikos, æble eller appelsinmarmelade

pynt

tesukker
Hakkede mandler

Smørret hakkes i melet - det skal være ret koldt - inden sukker gær, der kan smuldres direkte i eller røres ud med lidt af fløden, tilsættes sammen med resten af fløden. 
Dejen æltes hurtigt sammen og rulles ud til en stor pandekage, der deles ud til 14 trekanter, som hver oversmøres med ganske lidt marmelade eller der lægges en lille klat på, før de rulles sammen.

Hornene sættes på en smurt plade, hæver ikke, men pensles med æggehvide, drysses med det grove tesukker og snittede mandler.

Bages i ovnen ved jævn varme (200 grader) i 10 minutter.

Hornene smager bedst lune.




Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.