Dejen er tilsat ganske lidt gær og skal ikke hæve.
Der bliver 14 horn af portionen
Opskrift : Kirsten Huttemeier 1963
SMÅ GULD-HORN
dej
125 g smør
125 g mel
1 spsk. sukker
5 g gær (ikke mere)
1/2 dl kold fløde
fyld
abrikos, æble eller appelsinmarmelade
pynt
tesukker
Hakkede mandler
Smørret hakkes i melet - det skal være ret koldt - inden sukker gær, der kan smuldres direkte i eller røres ud med lidt af fløden, tilsættes sammen med resten af fløden.
Dejen æltes hurtigt sammen og rulles ud til en stor pandekage, der deles ud til 14 trekanter, som hver oversmøres med ganske lidt marmelade eller der lægges en lille klat på, før de rulles sammen.
Hornene sættes på en smurt plade, hæver ikke, men pensles med æggehvide, drysses med det grove tesukker og snittede mandler.
Bages i ovnen ved jævn varme (200 grader) i 10 minutter.
Hornene smager bedst lune.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.