tirsdag

BANAN CITRONGELÉ LAGKAGE

Super lækker banan-citrongelé-lagkage, bestående af en lys lagkagebund og en mørk bund af sukkerristet rugbrød, kombineret med citrongelé og banan samt et godt lag vaniliecreme.

For nemheds skyld er brugt Tørsleffs cremepulver. Kagen kan pyntes i kanten med flødeskum. En raffineret og smagfuldt lagkage, perfekt på et veldækket kaffebord og god som dessert efter en middag.

Der er en del arbejde ved kagen, men det er det hele værd.

Opskriften er fra Tørsleffs Den Blå Bagebog
 

BANAN-CITRONGELE-LAGKAGE

bunde

50 g smør
50 g sukker
1 æggeblommerne
50 g hvedemel
1/4 tsk. Bagepulveret
1 spsk. Kartoffelmel

1 æggehvide
75 g smørristet, revet rugbrød

kagecreme

1/2 brev Tørsleffs kildret cremepulver
2 1/2 dl mælk

fyld

3 små bananer

gelé

5 blade husblas
1 1/2 dl vand
65 g sukker
saften af 1 citron

Til bundene røres smør og sukker Hvidt, hvedemel og kartoffelmel sigtes sammen og tilsættes. Halvdelen af dejen blandes med æggehviden og smøres ud i en smurt, målstrøet lagkageform. Den anden halvdel blandes med sukkerristet rugbrød og kommes i en velsmurt, meldrysset lagkageform.
Begge forme bages i forbarmet ovn ved 185 grader i ca. 10 minutter.
Den lysebund vendes ud på en rist. Den mørke afkøles i formen.

Til geléen udblødes husblassen i koldt vand 5 minutter og smeltes i 1 1/2 dl varmt vand. Sukker og citronsaft tilsættes.
I den tomme, afvaskede lagkageform hældes et lag gele. Når geléen er størknet, lægges bananskiver på og resten af geléen hældes over. Når det er størknet, lægges den lyse bund på. Kagecremen, der er tilberedt efter posens anvisvisning, bredes ud over den lyse kagebund. Formen med den mørke bund lunes svagt. Bunden løsnes i kanten og vendes forsigtigt ud på cremen.

Stil kagen koldt i mindst 6 timer, herefter formen lunes og kagen vendes ud. Dekoreret smukt i kanten med flødeskum.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.