mandag

GRØN KAGE

Herlig gammeldags bradepandekage og så oven i købet i en rigtig festlig, flot grøn farve og til sidst glaseret med hyggelig chokoladeglasur på toppen.

Grøn kage har smag af mandler, hvortil er brugt en mandelessens. Kagen skæres ud i større firkanter eller aflange stykker, når den er kold og nydes til en kop kaffe eller te.

Opskriften er fra Den Blå Bagebog, der blev udgivet første gang i 1939.
 

GRØN KAGE

dej

500 g margarine
500 g sukker
4 æg
6-8 dråber mandelessens
5 tsk. grøn frugtfarve
500 g hvedemel
3 tsk. bagepulver
3 dl mælk

chokoladeglasur

250 g flormelis
4 spsk. kakao
3-4 spsk. vand

Til dejen blødgøres margarinen, der røres godt med sukkeret. Æggene tilsættes ét ad gangen og dejen røres glat mellem hvert æg. Mandelessens og frugtfarve tilsættes, mel og bagepulver sigtes sammen og røres i, skiftevis med mælken.

Dejen hældes i en smurt bradepande (38x24 cm) og sættes i en forvarmet ovn.
Bager ved 200 grader ved ca. 45 minutter.

Medens kagen er varm glaseres den med chokoladeglasuren.

Spise med Mormor

Noget om Mad

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.