søndag

NIGELLAS CLEMENTINKAGE

Vi skal ikke snydes for Nigella Lawsons fuldstændig forrygende og saftig clementine cake. Kagen er bagt af mandelmel, svupper af fugtighed og så er den faktisk bedst et par dage efter, da den holder sig godt fugtig.

Vælg usprøjtede clementiner, da hele frugten skal bruges.

En ualmindelig nem kage, der smager ekstra godt med kold creme fraiche til.

Opskrift Nigella Lawson


CLEMENTINKAGE

3 clementiner (usprøjtede)
Koldt vand

6 store æg
225 g sukker
250 g mandelmel
1 tsk. Bagepulver

Clementinerne lægges i en gryde koldt vand, bringes til kogepunktet og koger i to timer. Hældes i en sigte og dryppes af. Når de er kolde halverets frugterne og stenene fjernes. Clementinerne kommes i en food processor og findeles. Alle ingredienserne tilsættes og det hele blandes godt.
Uden food processor røres æg og sukker godt. Mandelmel og bagepulveret blandes og det hele røres sammen. Dejen fyldes i en smurt sprigform.

Kagen bages i en forvarmet ovn ved 190 grader i en time. Hvis kagen bliver for mørk lægges et stykke stanniol over resten af bagetiden.

Spis kagen kold, gerne med en god klat kold creme fraiche til.

Spise med mormor

Mormors Juleopskrifter

Noget om Mad

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.