onsdag

GRØN MAZARINKAGE MED MANDLER

Mazarinkage er en elsket og klassisk kage til kaffen, her i en grøn udgave med mandler i, bagt i lille bradepande, skåret ud og pyntet med glasur og evt. lidt glimmer eller krymmel.

Mazarinkage er en af de mest solgte kager i supermarkedet og på tankstationen, men industrielt fremstillede kager står slet ikke mål med en hjemmebagt. Desuden består industriens kager for en god del af ren kemi og E numre, - så vi bager gammeldags.

Opskrift : Dr. Oetker
 

GRØN MAZARINKAGE MED MANDLER

175 g smør
175 g sukker
2 æg
100 g hvedemel
25 g kartoffelmel
1/2 tsk. bagepulver
50 g hakkede mandler
1/4 dl kogende vand
1 tsk. mandelaroma
3 tsk. konditorfarve

pynt

200 g flormelis
1 spsk. varmt vand
blå konditorfarve

evt. lidt glimmer eller krymmel til drys

Tænd ovnen på 175 grader.

Rør smør og sukker blødt. Pisk æggene i et ad gangen og rør godt mellem hvert æg. Sigt hvedemel, kartoffelmel og bagepulver i dejen og rør den sammen med mandler, vand, mandelaroma og grøn konditorfarve.
Fordel dejen i en lille smurt bardepande (26 x 19 cm) og bag kagen i ovnen 28-30 minutter. Prøv med en gaffel om kagen er bagt.

Rør glasuren sammen og fordel den på den afkølede kage. Pynt evt. med glimmer eller krymmel.

Spise med Mormor

Noget om Mad

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.