onsdag

FRISENBORG BRADEPANDEKAGE MED ÆBLER

En rigtig dejlig bradepandekage er denne Frisenborg bradepandekage med æbler og syltetøj. Fordelen ved en bradepandekage er, at der er kage til mange personer og så er det hurtigt at lave en rørt dej.

Skær først æblerne ud, lige før de skal bruges, da de ellers står og bliver brune.

Opskriften er fra Tørsleffs Den Blå Bagebog, der udkom første gang i 1939.
 

dej

300 g smør eller margarine
225 g sukker
4 æg
500 g hvedemel
6 tsk. bagepulver
1 dl mælk

pynt

4-5 æbler
2 spsk. sukker
50 g syltetøj eller marmelade
1 tsk. vanilie

Til dejen røres smør eller margarine blødt og sukkeret røres i. Æggene røres i ét ad gangen. Mel og bagepulver sigtes sammen og blandes i, skiftevis med mælken. Dejen bredes ud i en smurt bradepande 38 x 24 cm.
Æblerne vaskes, kernehuset bores ud og æblerne skæres i tynde skiver, der lægges tæt på dejen. Sukker drysses over. Midt i hvert æblestykke lægges 1 tsk. syltetøj.

Kagen bages i forvarmet ovn ved 200 grader ca. 1/2 time. Afkøles i 10 minutter, hvorefter bradepanden fjernes.

Spise med Mormor

Noget om Mad

Mormors Juleopskrifter

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.