fredag

BEDSTEMORS COGNACKAGE

Bedstemors cognackage med dejligt indhold af cognac, mandler og chokolade er en pragtfuld pund til pund skærekage af den slags, der redder situationen, kommer der uventede gæster til kaffe.

Kagen er en gammel Amo opskrift, der har været bagt i generationer.


BEDSTEMORS COGNACKAGE

250 g hvedemel
250 g smør eller margarine
250 g sukker
4 æggeblommer
5 spsk. cognac
50 g smuttede, snittede mandler
50 g mørk grofthakket chokolade
4 æggehvider

Blødgjort fedtstof og sukker røres godt sammen. Æggeblommerne røres i en ad gangen. Mel, mandler, chokolade og cognac blandes i og det hele røres til en ensartet masse. De stiftpiskede æggehvider vendes forsigtigt i massen til sidst.
Dejen fyldes i en velsmurt og melet bageform og bages i en forvarmet ovn ved 175 grader på den nederste rille i ca. 1 time.
Når kagen er afkølet, tages den ud af formen og anbringes på en bagerist.

Spise med Mormor

Noget om Mad

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.