fredag

FRU HOLMGRENS SUKKERKAGE

En rigtig god gammeldags skærekage går vi aldrig træt af. Fru Holmgrens sukkerkage er bagt af en god sukkerbrødsdej og en dejlig kage til kaffen sammen med den liflige duft, der breder sig i huset, når kagen er i ovnen.

Kagen, der har en let smag af kardemomme er bagt med bagepulver, skal helst spises, medens den er friskbagt.

Opskriften er fra Tørsleffs Den Blå Bagebog, som udkom første gang 1938
 

FRU HOLMGRENS SUKKERKAGE

sukkerbrødsdej

3 æg
125 g sukker
1 1/2 dl fløde
185 g hvedemel
2 tsk. bagepulver
1/4 tsk. kardemomme

Æg og sukker piskes tykt og skummende og fløden blandes i. Mel, bagepulver og kardemomme sigtes sammen og blandes i æggemassen med let hånd.
Dejen fyldes i en smurt, meldrysset 1 1/2 liter form.
Bages i en forvarmet ovn ved 200 grader i ca. 30 minutter.

Spise med mormor

Noget om Mad

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.