søndag

BRADEPANDEKAGE MED KOKOSMARENGS

God, gammeldags bradepandekage af en rørt dej med kokosmarengs og evt. belagt med rå frugt, drysset med sukker eller henkogt frugt, før marengsdejen lægges over.

Bradepandekager har til alle tider været elsket. Denne dejlige kage skal også nok vække jubel i familien en dag, der skal kræses lidt ekstra op.

Opskriften er fra Tørsleffs Den Blå Bagebog, der udkom første gang i 1939.


BRADEPANDEKAGE MED KOKOSMARENGS

dej

250 g margarine
250 g sukker
4 æggeblommer
250 g hvedemel
250 g kartoffelmel
3 tsk. bagepulver
3 dl mælk

pynt

4 æggehvider
125 g sukker
1 tsk. vanilie
75 g kokosmel

Margarine, der skal være blød, sukker og æggeblommer røres. Melet siggtes sammen med bagepulveret og tilsættes skiftevis med mælken. Dejen bredes ud i en smurt bradepande 38 x 24 cm og bages i forvarmet ovn ved 200 grader i ca. 15 minutter.

Æggehviderne piskes stive, tilsættes sukker, vanilie og kokosmel. Massen bredes ud over den halvbagte kage, der bages i yderligere 15 minutter.

Spise med Mormor

Noget om Mad

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.