mandag

HURTIGBAGTE KANELSNEGLE

Sæt et fad kanelsnegle på bordet og uanset hvad, så bliver fadet tømt. Mange af os har et kærlighedsforhold til kanelsnegle, mig selv inclusive, så længe jeg kan huske.

Bageren, Bake Off, Brødhuse, Tankstationer, Ikea og mange flere steder sælger kanelsnegle til sukkerkolde danskere. Kanelsneglen er en fast bestanddel af udvalget, næsten overalt, hvor der sælges brød.

Vi kan vælge at bage dem selv. Det er dejligt at bage og så får vi en forrygende duft i huset samtidig med.

Her er valgt en opskrift fra Tørsleffs Den Blå Bagebog på hurtigbagte kanelsnegle. Der bliver ca. 30 stk. af portionen.
Der er brugt bagepulver i opskriften i stedet for gær, hvorfor hævning undgås. Til gengæld er sneglene bedst samme dag, de er bagt. Bagepulverbrød skal helst spises samme dag, det er bagt.
 

HURTIGBAGTE KANELSNEGLE

dej

250 g hvedemel
50 g sukker
2 1/2 tsk. bagepulver
125 g margarine
1 æg

fyld

50 g sukker
50 g margarine
1 spsk. kanel

pensling og pynt

sammenpisket æg
3 spsk. sukker

Mel og bagepulver sigtes sammen, kold, fast margarine hakkes i. sukker og æg piskes sammen og hældes i. Dejen æltes godt.
Rul dejen ud i ca. 1/2 cm tykkelse. Margarine, sukker og kanel røres sammen og smøres på dejen, der rulles sammen som en roulade og skæres i 3/4 cm tykke skiver. Lægges på en smurt bageplade (bagepapir). Pensles og drysses med sukker.
Bager i en forvarmet ovn ved 200 grader i ca. 12 minutter.

Spise med Mormor

Noget om Mad

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.