mandag

DIPLOMATKAGE

En pragtfuld gammeldags bradepandekage af valnøddedej, belagt med valnøddeflødeskum og pyntet med gammeldags  chokolade-orangegrene fra Toms og til sidst kandiserede violer.

En anden mulighed er at belægge kagen med syltede frugter som ferskner, abrikoser og ananas og nyde kagen som en dessert, serveret med råcreme til.

Fantastisk lækker kage.


DIPLOMATKAGE

dej

6 æg
240 g melis
150 g valnøddekerner
4 spsk. hvederasp
1 1/2 tsk. bagepulver
rasp til formen

pynt

50 g chokolade orangegrene
1 spsk. kandiserede violer
2 dl piskefløde

Pisk æggeblommer og sukker lys og luftigt. Mal 2/3 af valnøddekernerne og rør dem heri. Bland rasp og bagepulver og kom det i dejen. Pisk de 5 af æggehviderne stive og fold dem i dejen. Smør en lille bradepande og drys den med rasp. Fordel dejen heri og bag kagen ved jævn varme, 175-200 grader i ca. 40 minutter. Lad den stå i formen, inden den lempes over på en bagerist for at svale helt af.

Pisk fløden stiv. Hak de resterende valnødder groft og vend dem i flødeskummet. Sprøjt eller læg flødeskummet over kagen og fordel chokolade-orangegrenene herover. Drys til sidst med kandiserede violer.

Spise med Mormor

Mormors Juleopskrifter

Noget om Mad

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.