onsdag

HOLLANDSK TEKAGE

Dejlig skærekage til en tår kaffe eller te med smag og fyld af hakkede pomeransskaller, - rigtig god at have i reserve i en julemåned, hvor folk render ind og ud af hinandens huse til en velfortjent hyggestund mellem juleforberedelserne.

Kagen, der er en rørt kage, er hurtig at lave og vil man være helgarderet, bages af dobbelt portion og kageformen byttes ud med bradepanden.


HOLLANDSK TEKAGE

dej

100 g margarine
125 g sukker
2 æg
250 g hvedemel
3 tsk. bagepulver
1 tsk. stødt pomerans
1 dl mælk

fyld

1-2 spsk. hakkede pomeransskaller

pynt

3 spsk. tesukker

Margarinen røres blød og sukkeret drysses i. Æggene tilsættes, 1 ad gangen. Mel, bagepulver og pomerans sigtes sammen og blandes i, skiftevis med mælken. Fyldet røres i til sidst.

Dejen fyldes i en smurt kageform 20 x 20 cm og drysses med tesukker.

Dobbelt portion fyldes i en smurt bradepande.

Bages i ovnen ved 200 grader i ca. 25 minutter.

Spise med Mormor

Mormors Juleopskrifter

Noget om Mad

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.