mandag

KIRSTENS MANDELTÆRTE

Kirstens mandeltærte, mørdejsbund med mandelmasse og pyntet med mandelflager er god til en kop kaffe eller som dessert med kold flødeskum til efter en middag.

Mørdejen kan tilberedes, længe inden den skal bruges og opbevares i køleskabet. Det er en både hurtig og nem tærte at gå til.

Opskrift : Lilian Kaufmann 1972


KIRSTENS MANDELTÆRTE

mørdej

150 g mel
80 g melis
125 g smør eller margarine
1 æggeblomme

fyld

100 g mandler
50 g flormelis
1 æg
saft og reven skal af 1/2 citron

Til mørdejen blandes mel og sukker i et fad, fedtstoffet hakkes i. Æggeblommen tilsættes og dejen samles hurtigt. Den stilles koldt en halv til en hel time.

Til fyldet skoldes og smuttes mandlerne. 3/4 af dem hakkes fint. Æg og flormelis piskes til en luftig masse. De hakkede mandler tilsættes sammen med saften og den fintrevne skal af citronen. Bland godt.

Dejen fordeles i en springform og bages halvt færdig i en god varm ovn, 225 grader i ca. 10 minutter. Tag kagen ud af ovnen og lad den svale et øjeblik. Fordel mandelfyldet over den. Bag tærten færdig endnu 8-10 minutter ved samme temperatur.

Lad kagen blive kold i formen og drys med resten af mandlerne, skåret i grove flager.

Spise med Mormor

Mormors Juleopskrifter

Noget om Mad

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.