tirsdag

REINETTE KAGE

Dejlig kage af en rørt dej, belagt med æblebåde af syrlige æbler. Den er perfekt til en god kop kaffe, men kan også spises som dessert, stænket med vin og serveret med nøddeflødeskum til.

Reinetter er fine til kagen, men andet syrligt æble kan også anvendes.
 

REINETTE KAGE

dej

200 g mel
200 g melis
200 g smør eller margarine
3 æg
1 1/2 tsk. bagepulver
1 tsk. vaniljesukker
reven skal af 1/2 citron
rasp til formen

pynt

3-4 reinetter (eller andet syrligt æble)
2-3 spsk. melis

Pisk æggene sammen og pisk sukkeret i til det bliver en lys, luftig masse. Smelt smørret (margarinen) uden at brune det og lad det køle af. Kom det i æggemassen sammen med den revne citronskal. Bland mel, vaniljesukker og bagepulver og rør det i dejen. Smør en springform godt og drys den med rasp. Hæld dejen i formen. Skræl æblerne og del dem i både. Fordel æblebådene oven på dejen og stil kagen i en jævn, varm ovn (175 grader) i omkring 45 minutter.

Lad kagen stå lidt og svale i formen, inden den tages ud og køler færdig på en bagerist. Drys lidt sukker over kagen.

Spise Med Mormor

Mormors Juleopskrifter

Noget om Mad

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.