lørdag

TYSK ÆBLEKAGE

Tysk æblekage, bagt i bradepande rækker til mange og så er kagen virkelig velsmagende med de sammenhængende æbler anbragt på en gærdejsbund. Æblekagen er glaseret med abrikosmarmelade eller drysset med sukkerblandet kanel, hvilket jo nok så godt passer til juletiden.

Meget flot og velsmagende æblekage, der også er velegnet som dessert, serveret med kold flødeskum.

Opskrift : Lilian Kaufmann 1972


TYSK ÆBLEKAGE

dej

500 g mel
40 g gær
1/2 tsk. salt
150 g smør eller margarine
2 1/2 dl mælk
15 g melis

fyld

1 1/2 - 2 kg ensartede, gerne syrlige æbler
200 g mandler
2 spsk. melis
1 spsk. smør
200 g abrikosmarmelade
1 æg

Lun mælken let og rør gæren ud heri. Smelt fedtstoffet, der svales lidt af, før det kommes i gærvæden. Bland melet med de tørre dele og ælt det sammen med væden til en glat, blank og smidig dej.
Dejen hæver tildækket på et trækfrit sted i en 1/2 time. Arbejd dejen sammen igen og rul den ud til en plade på størrelse med bradepanden. Smør bradepanden og anbring dejen i den. Efterhæver 10 minutter.

Til fyldet skrælles æblerne og deles midt over, samtidig med kernehuset fjernes. Skær de halve æbler i skiver på den korte led, dog således, at de hænger sammen i bunden. Skold, smut og mal mandlerne.
Pensl dejen med sammenpisket æg, fordel de malede mandler herover og drys sukkeret jævnt over det hele. Anbring de skivede æblehalvdele over hele dejbunden. Pensl dem med smeltet fedtstof og lad kagen efterhæve et kvarters tid.

Bages i en god varm ovn (225 grader) i omkring 20 minutter. Kagen svaler af  i bradepanden.

Rør abrikosmarmeladen lind med lidt varmt vand og passér den gennem en sigte, hvis der er stykker eller skræller i. Glasér æblekagen med marmeladen.

Spise med Mormor

Mormors Juleopskrifter

Noget om Mad

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.